In Frans Catalonië, vlak bij de Spaanse grens aan
de middellandse Zee, vinden we de kleine
wijnregio Roussillon, waar zich een veelzijdigheid
aan uitzonderlijke terroirs bevindt. In 1964
ontstond een samenwerking tussen enkele
wijnbouwers uit de streek, die uiteindelijk uitmondde
in de toonaangevende coöperatieve "Les
Vignerons Catalans", deze lijn van wijnen draagt
dan ook de naam van het stichtingsjaar 1964.
Verwacht geen wereldklasse maar een vlot
drinkende wijn, maar zeer goed gemaakt,
weerspiegelt mooi de terroir. Prijs/kwaliteit is dit
een zeer goede wijn!
DEGUSTATIE
Diep Robijnrood met paarse tinten. De neus is
aangenaam en intens en levert een boeket vol
cassis, vers fruit en kruiden. Na een soepele aanzet
onthult de smaak een indrukwekkend volume met
zachte tannine.
FOODPAIRING:
Breed inzetbaar , BBQ Vlees gerechten,
mediterraanse keuken